Hva er Paintball?
Kort fortalt går Paintball ut på å gjennomføre en oppgave og overkomme hindringer ved hjelp av en markør(våpen) som avfyrer ufarlig vannoppløselig farvestoff innkapslet i gelatin. Ved treff av en slik malingball (eng. Paintball) vil motstanderen settes ut av spill og en av hindringene være overkommet. Spillet kan varieres i det uendelige med antall spillere, lag, forhistorier, fysiske hindringer, mål, tid, etc. En av den vanligste spilletscenarioet er å dele inn i 2 lag. Det laget som vinner er dem som først skyter ut alle på det motsatte laget. Et treff uansett hvor på kroppen eller markøren (våpenet) setter motsanderen ut av spill. Når et lag har vunnet starter man på nytt og med nye muligheter og sjanser. Mange av de som har spillt en del før foretrekker scenarioet "capture the flag"; To lag starter fra hver sin base der det henger et flagg. Målet er å erobre det andre lagets flagg eller skyte ut alle motstanderne, samtidig som man må forsvare sitt eget flagg.

Hvordan fungerer en markør?
Alle markører bruker lufttrykk fra en lufttank, enten Co2 eller komprimert luft for å skyte en paintball. Hastigheten som ballen har når den forlater løpet er vanligvis 250 til 300 fot pr sekund. 300 er max tillatte under turneringer, mens 290 er maximum tillatt på de fleste banene. Luft tanker kommer i forskjellige størrelser. Jo større tanken er jo lenger kan du spille før du må fylle opp mer.
Semi-auto markør
Semiautomatiske markører har en paintball ladet i seg automatisk etter at man har skutt. Markøren kan skyte så raskt som spilleren klarer å trekke av. Vi benytter oss kun av Semi-Auto markører på våre utleiefelt.Hvordan sjekker man utgangshastigheten på en paintball?
For å sjekke utgangshastigheten på paintballen fra markøren bruker man en chronograph. Chronographen fungerer som en radar. Når du avfyrer markøren med paintball over chronographen registrerer den hastigheten og viser den i et digitalt display. Det er ikke lov å spille med en utgangshastighet over 300 fot pr sekund - da må trykket i markøren justeres ned.
Gjør det vondt?
Noen steder på kroppen kan det gjøre litt vondt og bli truffet. Jo mer klær man har på seg under kjeledressen jo mindre kjenner man treffet. Et vanlig sitat fra våre besøkende er " Det gjorde ikke vondt jo" Når man er på banen og har høy puls, hjertebank og masse adrenalin i kroppen, er det til og med mange som ikke merker at de blir truffet.

Er Paintball bare egnet for menn?
Ca 35 % av våre besøkende er kvinner og vi har også proffe damelag trenende hos oss jevnlig.

Barnslig?
Ja,- utvilsomt! ...dersom man ikke evner å slippe frem litt av barnet i seg og ikke ta seg selv altfor høytidelig for et par timer. Våre erfaringer er at de som har forsøkt dette, blir svært overrasket over hvor morsom - og intens! - opplevelsen egentlig er.